Girls1st denmark Libresse initiative
 
 
 
 

Expert: Friederikke

Friederikke

Navn: Friederikke Sofia

Arbejde: Yogalærer og Projekt- og frivilligkoordinator i GirlTalk.dk

Første kys: Jeg tror jeg var 15 år. Det var efter en håndboldtræning ude foran Ringsted Hallen. Han blev kaldt for "Rasser" og havde meget fine brune øjne og var sød og charmerende. Vi var lidt generte begge to, jeg vidste ikke helt hvordan man gjorde, men i gadelampens skær fandt vi ud af det sammen efter måske et lidt kikset forsøg. Hans læber var bløde og gode at kysse.

 
 
 
Brug for omgående peptalk? Prøv peptalkmafiaen!

Få hundredvis af piger til at heppe på dig, når du prøver noget for første gang.

 
Stil et spørgsmål
   

 
 
 

Du behøver ikke være medlem af Girls1st for at kunne stille et spørgsmål til en af vores eksperter. Men – vil du være med i snakken i vores forum, så er det bare at  eller registrere dig. Som medlem kan du også dele dine historier, få lidt peptalk af pepmafiaen og en masse andet!

 

Spørgsmål og svar

 
 • Anonym bruger
    Kommenter Uploadet 05 nov, 2018, 21:25
  Anonym bruger Hej jeg er 12år jeg har en kærste som min mor ikke hved om og vi skal til at have vores første kys sammen men jeg må først ha en kærste når jeg er 15år og jeg kan virkligt og lide ham så hved virklig ikke hvad jeg skal gøre?? plz hjælp mig!!!!
 • Friederikke
  FRIEDERIKKE
  Hejsa og tak for din mail.
  Jeg synes, du skal sætte dig ned og tale med din mor om, hvorfor det er, at du ikke må have en kæreste, før du er 15. Det kan måske give dig en ide om, hvorfor hun siger, at du ikke må have en kæreste før, du er 15. 
  Hvis du har lyst til at kysse din kæreste, så synes jeg, at du skal fortælle det til din mor, så du undgår at have dårlig samvittighed.
  Håber du var svar nok på dine spørgsmål - ellers må du gerne skrive til mig igen
  Kærligst Friederikke
 •  
 • Anonym bruger
    Kommenter Uploadet 07 apr, 2018, 13:42
  Anonym bruger Hej. Jeg er 12 og har haft en kæreste i 2 måneder. Jeg ved bare ikke om jeg er for ung til at kysse. Jeg har virkelig brug for at vide det. Jeg har lyst men jeg ved det bare ikke om jeg er for ung.
 • Friederikke
  FRIEDERIKKE
  Hejsa og tak for dit spørgsmål.
  At kysse kan være en rigtig dejlig oplevelse, hvis man gør det med den rigtige. Og hvis man er parat til det. Selvom man har lyst til det, er det ikke sikkert, at man føler sig klar til det.
  Det er svært for mig at sige til dig, om du er for ung eller ej. Det kan man ikke rigtig sige bare ud fra alder. Det skal være noget, du har lyst til og har det godt med, og ikke er blevet presset til på nogen som helst måde.
  Håber du fik svar på dit spørgsmål
  Kærlig hilsen Friederikke
 •  
 • Anonym bruger
    Kommenter Uploadet 23 feb, 2018, 21:44
  Anonym bruger Min kæreste vil gerne kysse. Problemet er bare at jeg ved ikke om jeg vil. Hver gang han prøver vender jeg hovedet væk uden at tænke mig om. Det er svært for på en måde vil jeg gerne.... Hvad skal jeg gøre??��
 • Friederikke
  FRIEDERIKKE
  Hejsa:-)
  Det første kys giver altid sommerfugle i maven:-)
  Det er vigtigt, at du mærker efter, hvad du har lyst til. Det er helt ok for dig at sige nej, hvis du ikke er klar til at kysse endnu. Der kan være en masse pres på, at det er det, man skal gøre, når man er kærester, men det allervigtigste er, at du gør det, der føles rigtigt for dig.
  Det lyder nemlig til, at du ikke helt er klar til det endnu, når du vender hovedet væk - eller du er så nervøs for at kysse, at du bare vender hovedet væk.
  Du er nødt til at finde ud af, om det er det, du har lyst til. Prøv at tage beslutningen, når du er alene, så din kæreste eller venner ikke kommer til at skubbe dig til en beslutning, du ikke er klar til.
  Hvis du gerne vil, vil jeg foreslå, at du fortæller din kæreste, at du gerne vil det. Det kan gøre det lidt lettere,hvis du har sagt det højt. Evt. kunne du være den, der tager initiativet til at kysse, så det er dig, der styrer, hvor hurtigt og hvor meget, du vil være med til.
  Håber det hjalp dig lidt - ellers må du meget gerne skrive til mig igen
  Kærlig hilsen Friederikke
 •  
 • Anonym bruger
    Kommenter Uploadet 23 feb, 2018, 21:35
  Anonym bruger Hej. Jeg her en pige på 16 der har haft mens i 1,5 år. Det har været ret uregelmæssigt, men nu er der sket noget mærkeligt. Onsdagen inden vinterferien fik jeg mens som jeg plejer. Onsdag, en uge efter regner jeg med at det ville være slut. Blev så ved med at bløde, en smule, et par dage efter. Regnede med at det ihvertfald ville være stoppet i mandags, men i dag, altså 16 dage siden jeg fik mens, bløder jeg pludselig helt vildt! Har pludselig kraftig blødning, og har altså haft det i over to uger nu... Hvad skal jeg gøre?! Er det normalt at mens kan vare i over 2 uger, med kraftig blødning lige pludselig? Skal jeg tage til lægen? Har virkelig brug for et svar snart, er ved at gå amok over at have haft det i 16 dage nu. SOS!! Knus forvirret og nervøs pige
 • Friederikke
  FRIEDERIKKE
  Hejsa og tak for dit spørgsmål.
  Kan virkelig godt forstå, at du er nervøs. Det er ikke ligefrem hver gang, man bløder så meget.
  Du siger, at du har haft ret uregelmæssige menstruationer indtil videre, og at der var et par dage, hvor du nærmest pletbløder, hvorefter menstruationen sætter fuld styrke på igen.
  Det er ikke unormalt, at din menstruation kan være så uregelmæssig, at du bløder rigtig meget og i lang tid nogen gange. Hvis du bliver ved med at bløde meget hele tiden i to uger, så vil jeg opfordre dig til at gå til lægen, men umiddelbart lyder det som en omgang uregelmæssig menstruation.
  Hvis du begynder at føle dig svag, dårlig og svimmel/som om du skal besvime hele tiden, så ville jeg også gå til lægen.
  Håber det er svar på dit spørgsmål - ellers må du skrive igen
  Kærlig hilsen Friederikke
 •  
 • Anonym bruger
    Kommenter Uploadet 19 jan, 2018, 08:29
  Anonym bruger Hej;)) Jeg har nu haft mens i lidt tid, men er bekymret for noget!! Hvis nu jeg skal bade fx. som på stranden eller i en svømmehal og har mens, hvad skal jeg så gøre?!! Jeg har ikke lyst til at gå med tamponer eller lignende, andet end bind. Hvad kan jeg så gøre?!!!
 • Friederikke
  FRIEDERIKKE
  Hej med dig og tak for dit spørgsmål! Hvis du har menstruation og skal i vandet enten ved stranden eller i en svømmehal, så er den bedste løsning en tampon. Jeg kan jo forstå, at du ikke er så vild med ideen om en tampon, men når man først har vænnet sig til det, fungerer det rigtig godt. Alternativet er, at du ikke går i vandet, for der findes ikke andre måder, hvor du kan sikre dig, at blodet ikke løber ud i vandet. Hvis du kan få dig til at bruge en tampon, er det nemmest at indføre den, når du ligger ned og slapper af. Du kan fx finde videoer på YouTube, der illustrerer, hvordan man gør. Tamponen behøver du kun at bruge, så længe du er i vandet, og så kan du trække den ud igen, så snart du kommer op. Det er ganske enkelt, og så kan du bruge almindelige bind i den resterende tid.
  Jeg håber, du fik dit svar på dit spørgsmål. Ellers er du meget velkommen igen.
  Kærlig hilsen Friederikke
 •  
 • Anonym bruger
    Kommenter Uploadet 11 jan, 2018, 12:28
  Anonym bruger Hej Friederikke :) Jeg har virkelig brug for hjælp . Der er en dreng som går i min klasse og jeg er stinkende forelsket i ham. Jeg har fået øjne kontakt med ham nogle gange. Jeg kan huske at vi havde frikvater så jeg kig rundt med en ven. Og så så jeg ham mit crush jeg fik øjne kontakt med ham og han smilte til mig. Så er der en pige som jeg er rigtigt gode venner med som har haft noget kørende med mit crush og her for leden spurgte hun mig syntes du ikke også at altså mit crush er pæn . Jeg gik i panik og sagede nej selv om jeg syntes han er mega pæn. Er bare bange for at han kan lide hende og ikke mig . hvordan finder jeg ud af om han også er forelsket i mig hjælp. Du må have en rigtigt god dag :) Mvh den 13 årige pige
 • Friederikke
  FRIEDERIKKE
  Hej 13-årige pige:-)
  Tak for din mail.
  Kan godt forstå, du synes det er svært at finde ud af, hvad dit crush føler.
  Der er lidt forskellige måder, hvor du kan prøve at finde ud af det.
  Det hurtigste ville være at spørge ham direkte, men tænker at det har du nok ikke så meget lyst til.
  Du kunne prøve at komme til at tale mere med ham - være mere i nærheden af ham. Få nogle af dine veninder til at hjælpe dig med at tale med ham og hans venner. Så kan du prøve at lægge mærke til, om han ser mere på dig og smiler end de andre. Du kan også prøve at fange hans blik flere gange i løbet af dagen - hvis du ofte finder, at han kigger på dig, så er han nok også interesseret i dig.
  Håber du fik lidt hjælp - ellers er du velkommen til at skrive herinde igen
  Kærlig hilsen Friederikke
 •  
 
 
 
 
 
Loading
Har du glemt din adgangskode?!
Tag det roligt! Bare send os dit brugernavn eller din e-mail-adresse, så sender vi dig dine oplysninger.
Glem ikke at indtaste din e-mail-adresse (eller dit brugernavn).
E-mail-adressen (eller brugernavnet), du har angivet, er ugyldig
Der er afsendt en e-mail med instruktioner til din e-mail-adresse.
Der opstod en serverfejl, mens du forsøgte at sende en e-mail. Kontakt din administrator.
E-mail eller brugernavn
 
 
 
 
 
 
 
Hej! Din browser er ret gammel :-(

Opdater til en af følgende for at få en bedre oplevelse på Girls1st:

1.5
6.0
2.0
2.0
 
 
 
Søg
 • Søger... Loading

 
 
 

Afmeld

Ditt Girls1st.se konto är borttaget.