Girls1st denmark Libresse initiative
 
 
 
 

Expert: Anna Bjerre

Anna Bjerre
HJEMMESIDE
www.GirlTalk.dk
 

Jeg er psykolog og daglig leder af GirlTalk.dk. Hver dag taler jeg med unge piger som har brug for en der lytter og et råd omkring det at være pige. Der kan være utallige spørgsmål og mange tanker. Tanker omkring hvordan kroppen udvikler sig og hvordan man får det godt med sig selv. Det er helt naturligt at føle sig lidt alene med tankerne, men der er mange som har det ligesom dig. Måske er du usikker omkring din mestruation, eller måske har du bare brug for at spørge omkring din krop, din kæreste eller de følelser du ikke forstår. Dem kan der nemlig være mange af. Og du er ikke alene om alle tankerne. I denne brevkasse er der plads til det hele og du må spørge om alt - helt anonymt selvfølgelig.

 
 
Brug for omgående peptalk? Prøv peptalkmafiaen!

Få hundredvis af piger til at heppe på dig, når du prøver noget for første gang.

 
Stil et spørgsmål
   

 
 
 

Du behøver ikke være medlem af Girls1st for at kunne stille et spørgsmål til en af vores eksperter. Men – vil du være med i snakken i vores forum, så er det bare at  eller registrere dig. Som medlem kan du også dele dine historier, få lidt peptalk af pepmafiaen og en masse andet!

 

Spørgsmål og svar

 
 • Anonym bruger
    Vis Uploadet 05 nov, 2018, 21:17
  Anonym bruger Hejsa jeg er en pige som ikke har fået sin menstruation inu, Men jeg for sådan noget brunt snask nogengange og jeg skider lidt i sengen - mit udflåd er til tider lidt grøndt?? Hvad er der galt med mig?? - den forvirede pige
 • Anna Bjerre
  ANNA BJERRE
  Hejsa og tak for din mail.
  Umiddelbart lyder det ikke til, at der er noget galt med dig. Din udflåd ændrer sig efterhånden, som du nærmer dig din første menstruation. Hvilket den også gør i løbet af din cyklus, når du har fået din menstruation.
  Hvis din udflåd begynder at lugte dårligt og surt, så skal du en tur forbi lægen for lige at finde ud af, om du har svamp eller bakterieinfektion.
  Håber det gav dig svar på dine spørgsmål - ellers må du gerne skrive til mig herinde igen
  Kærlig hilsen
  Anna
 •  
 • Anonym bruger
    Vis Uploadet 05 nov, 2018, 21:11
  Anonym bruger hej jeg kan godt tænke mig at bruge tampon. jeg sagde det engang til min mor og hun flejnede helt ud, hun mener at jeg vil få alle mulige sygdomme af det. jeg prøvede en en gang det var ikke sådan mega rart men det var rare en at bruge bind. er det dumt at bruge tampon eller overreagere min mor?
 • Anna Bjerre
  ANNA BJERRE
  Hejsa og tak for dine spørgsmål:-)
  De første gange man bruger tampon, kan det godt være lidt ubehageligt, men det går hurtigt over, når man får lidt mere øvelse.
  Der har været en masse skrækhistorier om brug af tamponer, men fakta er, at det er meget sjældent, at man nu til dags bliver forgiftet.
  Der er noget, der hedder Toksisk shock syndrom (TSS), der tidligere oftest sås ved piger, der brugte tampon, men lod den sidde for lang tid uden at skifte den.
  Hvis du bruger tampon skal den gerne skiftes mindst hver 8 time, og den skal ud efter 12 timer for at undgå, at diverse bakterier i underlivet begynder at udvinde giftstofferne.
  Hvis du gerne vil bruge noget andet end bind, men gerne vil respektere din mor, vil jeg foreslå dig at prøve en menstruationskop.
  Den er lavet af naturlig gummi, der ikke er skadelig for din krop, og fungerer ved at samle menstruationen i en lille beholder i underlivet - den skal tømmes ca 8-12 time. Du kan dog ikke undgå at få blod på dine hænder, så hvis det lyder for ulækkert, er det ikke for dig.
  Håber jeg hjalp dig, men hvis du har flere spørgsmål, er du mere end velkommen til at skrive herinde igen
  Kærlig hilsen Anna
 •  
 • Anonym bruger
    Vis Uploadet 11 okt, 2018, 11:58
  Anonym bruger Hej Anna, jeg er en pige på 13 år. Jeg fik min første menstruation for snart 2 måneder siden, men den er ikke kommet igen. Er det normalt?
 • Anna Bjerre
  ANNA BJERRE
  Hejsa og tak for din mail:-)
  Det er heldigvis helt normalt, at der er gået 2 måneder siden din første menstruation. Der kan sagtens gå lang tid endnu, før den kommer igen. Specielt i starten, når man har fået sin menstruation, kan den være meget uregelmæssig. Så der er ingen grund til bekymring. For de fleste piger falder deres menstruationscyklus ind i en forholdsvis regelmæssig ramme, der lyder på et sted mellem 25-30 dage, men det sker ikke for alle.
  Håber det var svar på dit spørgsmål - ellers må du meget gerne skrive herinde igen.
  Kærlig hilsen Anna
 •  
 • Anonym bruger
    Vis Uploadet 22 sep, 2018, 11:53
  Anonym bruger Hej. Jeg kan se at det her opslag er gammelt, og jeg ved ikke om du stadig svarer på spørgsmål, men jeg prøver alligevel :) jeg er 15 år gammel og har haft min menstruation i 4-5 måneder nu, og jeg bruger bind. Jeg er super i tvivl da jeg skal til at have idræt, og da jeg bruger bind med vinger kan man jo se det? Jeg har ikke rigtigt lyst til at gå ud på toilettet da det virker for åbenlyst, og jeg kunne selvføgelig fortælle mine klasse veninder det ( som jeg faktisk er meget tætte med ) men jeg er ikke rigtigt en pige der snakke om sådan noget. Det holder jeg for mig selv :-) og 2. Spørgsmål. Jeg har set et par “ period hacks “ videor, og i en af dem sagde de at det kunne være smart at have 2 par underbukser på om natten for ikke at bløde igennem! Jeg syntes det er så smart at jeg nu de sidste 2 gange har jeg brugt det i skolen også og det virker bare super godt! Man bløder ikke igennem eller føler ubehag! Men er det underligt at have 2 på? Og et sidste spørgsmål. Jeg kunne godt tænke mig at prøve tampon, men er lidt bange fordi jeg ikke ved hvilket hul det er, og om det gør ondt osv... håber du kan hjælpe!
 • Anna Bjerre
  ANNA BJERRE
  Hejsa og tak for dine spørgsmål
  Der er jo selvfølgelig det, at når du bruger bind med vinger, at det kan ses på undersiden af din trusse. De fleste andre piger i din klasse har også deres menstruation eller ved at komme dertil, hvor den snart kommer. Du behøver jo ikke at sige noget til nogen - det er de færreste, der selv har deres menstruation, der begynder at tale om, at de kan se en anden har bind med vinger på. Du kunne også de dage, hvor du har idræt, vælge at have en længere bluse på, så kan du skifte til dine bukser først, så blusen dækker. Ellers kan du jo sagtens gå ud på toilettet og lige skifte, da det jo ikke er hver gang, du har idræt, at du også har menstruation. I starten plejede jeg at sidde på bænken med benene så samlet som muligt, mens jeg hurtigt skubbede mine bukser ned og samtid lagde min gymnastiktrøje i skødet - så kunne jeg hurtig skifte, uden nogen tænkte over noget.
  Jeg synes ikke, det er underligt at have 2 par underbukser på, hvis du føler dig mere tryg i, at du ikke vil bløde igennem. Vi finder hver vores måde, hvorpå vi har det bedst, når vi har menstruation.
  Når man skal bruge tampon for første gang, er det en rigtig god ide, at man læser sedlen, der ligger i boksen med tamponer. Den kommer med billeder og instruktioner i, hvordan du lettest gør det. Det er vigtig, at du er afslappet, når du fører tamponen op, for hvis du spænder, så kan det godt gøre ondt. Det tager lidt tid at vænne sig til, at have en tampon i, men på nogle områder giver den mere frihed end bind, og efter et par gange mærker du slet ikke, at den er der. Start med den mindste udgave af tamponen - så er den lettere at få op. Kvinder har 3 huller i underlivet - en til afføring, skeden og urinrøret. Skeden, hvor menstruationen kommer ud af, sidder midt i, men du vil nok synes, at det er det første hul, da urinrøret er så lille, at det ikke er alle, der er klar over, hvor det sidder. Så det er det første store hul forfra, du skal have tamponen ind. Hvis du spreder dine skamlæber med din ene hånd, kan du letter få tamponen ind. Skeden sidder i slutningen af skamlæberne, hvis det giver mening.
  Håber det var svar på dine spørgsmål - ellers skriv til mig igen
  Kærlig hilsen Anna
 •  
 • Anonym bruger
    Vis Uploadet 13 sep, 2018, 14:29
  Anonym bruger Hej Anna, jeg skal til at lære at bruge tampon, jeg har haft min mens i snart 1 år (d. 4 december) Men mig og min mor ved ik hvilken slaks, størrelse og mærke (hvis det fintes) jeg skal bruge, hvis du bruger tampon må du vide lidt om det størrelses noget. jeg Onaner også lidt, er det forkert når jeg kun er 13? Hilsen mig:()
 • Anna Bjerre
  ANNA BJERRE
  Hejsa og tak for din mail
  Der er lidt forskellige slags tamponer, men de mest kendte og letteste at få fat på er Tampax og OB. Der findes forskellige størrelse af tamponer - og alt efter, hvor meget man bløder, og hvor stram ens skede er, kan man vælge den, der passer. Jeg foreslår, at du vælger en af de mindste først - det kan godt være, at du skal skifte tamponen oftere, men samtidig bliver du mere vant til og sikker på, hvordan det fungerer. Tampax bliver lavet med en applikator, hvor OB laves uden (man kan godt få applikator med), så det er igen en præferancesag - prøv at gå ind på deres hjemmesider - der kan du også få tilsendt gratis prøvepakker, så du kan se, hvad der passer dig bedst
  Håber det var svar på dine spørgsmål - ellers må du gerne skrive til mig igen
  Kærlig hilsen Anna
 •  
 • Anonym bruger
    Vis Uploadet 13 sep, 2018, 14:15
  Anonym bruger Hej Anna! Kan man godt have så lidt minutration af gangen, at man ikke behøver beskyttelse overhoved? kh den undrene pige <3
 • Anna Bjerre
  ANNA BJERRE
  Hejsa og tak for din mail
  Menstruation findes næsten i lige så mange variationer som der findes piger. Hvis man lige er begyndt at få sin menstruation, er det ikke unormalt, at man ikke bløder særlig meget, men de fleste begynder at bløde lidt mere efter et stykke tid.
  Du skriver ikke, hvor lang tid du har haft din menstruation, så ved heller ikke om det evt kunne være en smule pletblødning.
  Men generelt bløder de fleste så meget, at de skal bruge lidt beskyttelse - for nogen kun én dag og andre over en uge.
  Håber det var svar på dit spørgsmål - ellers må du gerne skrive herinde igen
  Kærlig hilsen Anna
 •  
 
 
 
 
 
Loading
Har du glemt din adgangskode?!
Tag det roligt! Bare send os dit brugernavn eller din e-mail-adresse, så sender vi dig dine oplysninger.
Glem ikke at indtaste din e-mail-adresse (eller dit brugernavn).
E-mail-adressen (eller brugernavnet), du har angivet, er ugyldig
Der er afsendt en e-mail med instruktioner til din e-mail-adresse.
Der opstod en serverfejl, mens du forsøgte at sende en e-mail. Kontakt din administrator.
E-mail eller brugernavn
 
 
 
 
 
 
 
Hej! Din browser er ret gammel :-(

Opdater til en af følgende for at få en bedre oplevelse på Girls1st:

1.5
6.0
2.0
2.0
 
 
 
Søg
 • Søger... Loading

 
 
 

Afmeld

Ditt Girls1st.se konto är borttaget.