Girls1st denmark Libresse initiative
 
 
 
 

Expert: Anna Bjerre

Anna Bjerre
HJEMMESIDE
www.GirlTalk.dk
 

Jeg er psykolog og daglig leder af GirlTalk.dk. Hver dag taler jeg med unge piger som har brug for en der lytter og et råd omkring det at være pige. Der kan være utallige spørgsmål og mange tanker. Tanker omkring hvordan kroppen udvikler sig og hvordan man får det godt med sig selv. Det er helt naturligt at føle sig lidt alene med tankerne, men der er mange som har det ligesom dig. Måske er du usikker omkring din mestruation, eller måske har du bare brug for at spørge omkring din krop, din kæreste eller de følelser du ikke forstår. Dem kan der nemlig være mange af. Og du er ikke alene om alle tankerne. I denne brevkasse er der plads til det hele og du må spørge om alt - helt anonymt selvfølgelig.

 
 
Brug for omgående peptalk? Prøv peptalkmafiaen!

Få hundredvis af piger til at heppe på dig, når du prøver noget for første gang.

 
Stil et spørgsmål
   

 
 
 

Du behøver ikke være medlem af Girls1st for at kunne stille et spørgsmål til en af vores eksperter. Men – vil du være med i snakken i vores forum, så er det bare at  eller registrere dig. Som medlem kan du også dele dine historier, få lidt peptalk af pepmafiaen og en masse andet!

 

Spørgsmål og svar

 
 • Anonym bruger
    Vis Uploadet 22 maj, 2018, 10:57
  Anonym bruger Hej Anna. Jeg er en pige på 16, som er ca. 167-68 cm høj og vejer omkring 58 kg. Jeg har det virkelig dårligt med min krop, og mine forældre er heller ikke så begejstrede. I et par år har de tit fortalt mig at de synes jeg er for tyk og skal tabe mig, hvilket jeg også selv gerne vil - på det seneste har de sagt det mere og mere, og de vil tit veje mig - fordi de siger "vi vil gerne åbne det op for dig at du vejer for meget, og at det går den forkerte vej med vægten. Vi behøves sådan set ikke vægten til at se det, for det er tydeligt at se på dig". Jeg bliver ked af, når de siger sådan, og jeg har prøvet alt muligt for at tabe mig, men synes aldrig det giver pote. De siger selv at jeg skal spise mindre mad, men når jeg gør det, siger de, at jeg skal spise mere? Jeg forstår ikke helt selv, hvad det er de vil, hvilket jeg har prøvet at forklare dem. De siger blot, at de bare vil hjælpe, og jeg bare skal lade være at stille spørgsmål. Jeg er glad for søde sager, men prøver at holde mig fra det, og hver gang jeg så spiser noget, dømmer mine forældre mig, og siger at jeg også spiser det hele tiden. Jeg synes det er virkelig svært, for jeg prøver virkelig, men alligevel kommenterer de min vægt - også selvom jeg taber mig.. jeg rider og cykler også dagligt, så hvad skal jeg ellers gøre?
 • Anna Bjerre
  ANNA BJERRE
  Kære dig
  Tusind tak for din mail.
  Det må være svært hele tiden at få at vide, at du vejer formeget.
  Når jeg kigger på, hvad du skriver din vægt og din højde er,så kan jeg se, at du er inden for normalområdet. Dit BMI ligger på 20.55, så duligger faktisk i den lave ende af normalområdet.
  Jeg vil opfordre dig til at finde andre voksne end dineforældre at tale med omkring dette.
  Du kan evt. søge hjælp hos kommunen – eller hvis I har Headspacei dit område – at opsøge dem for noget rådgivning om dette.
  Du er også meget velkommen til at skrive ind på vores chatanonymt og få noget rådgivning. Vi har åbent fra 18.30 – 22.30 hver mandag,tirsdag, onsdag, torsdag og søndag. Du kan finde chatten ved at gå ind på voreshjemmeside – girltalk.dk
  Håber du finder den hjælp, som du har brug for
  Kærlig hilsen Anna
 •  
 • Anonym bruger
    Vis Uploadet 15 maj, 2018, 12:39
  Anonym bruger Hej Anna Jeg er en pige på 14 år(15 til sommer), som stiller sig meget undrende i forhold til mine bryster. Jeg begyndte nok at udvikle bryster omkring tiårs alderen, og fik min menstruation kort før min 13 års fødselsdag. Jeg har forholdsvist små bryster og passer en A-skål, men bruger dog mest blondebh’er og lign. Mit problem er at jeg slet ikke føler, at de har vokset i næsten et år nu?! Kan de holde pause med at vokse eller er der et eller andet med mængden af østrogen eller lign? Mine bryster er virkeligt mærkeligt formet, og ligner slet ikke fuldtudvoksede bryster på formen. Derfor syntes jeg jo, at det ville være mærkeligt hvis de ikke udvikler sig mere? Håber du kan hjælpe! Hilsen en lettere forvirret pige :)
 • Anna Bjerre
  ANNA BJERRE
  Hejsa og tak for din mail.

  Det kan godt være, at dine bryster ikke vokser så hurtigt længere, da dine begyndte at udvikle sig tidligt.
  Dine bryster stopper først med at vokse, når du er ca mellem 18-20 år, men det kan godt gå virkelig langsomt, så det næsten ikke virker til, at de udvikler sig mere.
  Der er lige så mange slags bryster, som der er kvinder. Det er ikke unormalt, at dit ene bryst er større end det andet - for nogle er forskellen minimal, mens den for andre er meget tydelig. Fra jeg var 14, til jeg var 25, brugte jeg samme bh-størrelse. Det var først efter der, at jeg gik en størrelse op - det skete samtidig med, at min vægt også ændrede sig. Så prøv at vente og se. Der kan nå at ske meget endnu, før dine bryster er færdige med at udvikle sig.
  Håber det hjalp lidt - ellers må du meget gerne skrive igen
  Kærlig hilsen Anna
 •  
 • Anonym bruger
    Vis Uploadet 15 maj, 2018, 12:29
  Anonym bruger Jeg har lige fået mens og det vil sige den er uregelmæssig. Det er nu 2. dag men jeg bløder sket ikke. Skal jeg stadig skifte bind 4-5 gange om dagen?
 • Anna Bjerre
  ANNA BJERRE
  Hejsa og tak for dit spørgsmål

  Hvis du er holdt op med at bløde, kan du sagtens holde op med at gå med bind. De første par gange med menstruation, varer blødningen normalt ikke så længe. Når der ikke kommer mere blod ud, er det bedst ikke at bruge trusseindlæg eller bind, da dit underliv har brug for luft.
  Det er vigtigt at skifte bind 4-5 gange om dagen, når man bløder, men det er også vigtigt at sørge for, at man ikke spærrer for luften til underlivet, når man stopper med at bløde.
  Håber det giver mening, og du fik svar på dit spørgsmål - ellers må du meget gerne skrive til mig igen
  Kærlig hilsen Anna
 •  
 • Anonym bruger
    Vis Uploadet 15 maj, 2018, 12:25
  Anonym bruger Hvad skal man gøre hvis man tror man har svamp i underlivet?
 • Anna Bjerre
  ANNA BJERRE
  Hejsa og tak for dit spørgsmål
  Hvis du tror, du har svamp i dit underliv, så er du nødt til at gå til lægen for at få det bekræftiget, og få ordineret den rette medicin for at tage det. Det er bedre at få det undersøgt så hurtigt som muligt, så du undgår en masse ubehag.
  Håber det var svar på dit spørgsmål - ellers må du meget gerne skrive igen
  Kærlig hilsen Anna
 •  
 • Anonym bruger
    Vis Uploadet 01 maj, 2018, 12:56
  Anonym bruger Hej, for et halv år siden fik jeg min første mens.. nu har jeg det igen i dag, dvs at det her er min anden gang, jeg fik det over i skolen men jeg har ikke fortalt det til nogen.. jeg har nogen spørgsmål.. 1) hvor langt tid varere den anden gang? 2) hvor meget blod kommer der ud? 3) hvornår vil jeg ca. Få det igen?
 • Anna Bjerre
  ANNA BJERRE
  Hejsa og tak for dine spørgsmål :-)
  Menstruation er forskellig fra person til person, så jeg kan desværre ikke fortælle dig, hvor lang tid du vil bløde her anden gang.
  Man siger en normal cyklus ligger på ca. 5 dage, men jeg kender flere, hvor menstruationen varer 2-3 dage og andre, hvor den er 6-8 dage. Det kan også ændre sig jo ældre, man bliver og efter, at man har født.
  Det kan godt virke som om, at man bløder rigtig meget, men man bløder kun ca 1dl. i løbet af sin menstruation.
  Især i begyndelsen af, at man har fået sin menstruation, kan den være meget uregelmæssig, så jeg kan heller ikke fortælle dig præcis, hvornår din næste menstruation kommer. I de første par år af ens menstruation ligger den ca hver 30 dag, men det er når den er kommet i et fast mønster.
  Håber det gav svar på nogle af dine spørgsmål - ellers må du meget gerne skrive til mig igen
  Kærlig Hilsen
  Anna
 •  
 • Anonym bruger
    Vis Uploadet 01 maj, 2018, 12:30
  Anonym bruger Hejsa jeg er 12 år gamel og har lige fået menstruation. Så mit spørgersmål er hvor tit skal man skifte trusseinlæg?
 • Anna Bjerre
  ANNA BJERRE
  Hejsa og tak for dit spørgsmål - og tillykke med din menstruation:-)
  Man skal gerne skifte bind, trusseindlæg og tampon hver 4 time. Det skyldes, at der kan danne sig bakterier og svamp mm., der ikke er særlig godt for dit underliv.
  Det kan du undgå ved at skifte så ofte - også selvom der nødvendigvis ikke er så meget blod på det.
  Håber du fik svar på dit spørgsmål - ellers må du meget gerne skrive herinde igen :-)
  Kærlig hilsen
  Anna
 •  
 
 
 
 
 
Loading
Har du glemt din adgangskode?!
Tag det roligt! Bare send os dit brugernavn eller din e-mail-adresse, så sender vi dig dine oplysninger.
Glem ikke at indtaste din e-mail-adresse (eller dit brugernavn).
E-mail-adressen (eller brugernavnet), du har angivet, er ugyldig
Der er afsendt en e-mail med instruktioner til din e-mail-adresse.
Der opstod en serverfejl, mens du forsøgte at sende en e-mail. Kontakt din administrator.
E-mail eller brugernavn
 
 
 
 
 
 
 
Hej! Din browser er ret gammel :-(

Opdater til en af følgende for at få en bedre oplevelse på Girls1st:

1.5
6.0
2.0
2.0
 
 
 
Søg
 • Søger... Loading

 
 
 

Afmeld

Ditt Girls1st.se konto är borttaget.