Girls1st denmark Libresse initiative
 
 
 
 

Expert: Anna Bjerre

Anna Bjerre
HJEMMESIDE
www.GirlTalk.dk
 

Jeg er psykolog og daglig leder af GirlTalk.dk. Hver dag taler jeg med unge piger som har brug for en der lytter og et råd omkring det at være pige. Der kan være utallige spørgsmål og mange tanker. Tanker omkring hvordan kroppen udvikler sig og hvordan man får det godt med sig selv. Det er helt naturligt at føle sig lidt alene med tankerne, men der er mange som har det ligesom dig. Måske er du usikker omkring din mestruation, eller måske har du bare brug for at spørge omkring din krop, din kæreste eller de følelser du ikke forstår. Dem kan der nemlig være mange af. Og du er ikke alene om alle tankerne. I denne brevkasse er der plads til det hele og du må spørge om alt - helt anonymt selvfølgelig.

 
 
Brug for omgående peptalk? Prøv peptalkmafiaen!

Få hundredvis af piger til at heppe på dig, når du prøver noget for første gang.

 
Stil et spørgsmål
   

 
 
 

Du behøver ikke være medlem af Girls1st for at kunne stille et spørgsmål til en af vores eksperter. Men – vil du være med i snakken i vores forum, så er det bare at  eller registrere dig. Som medlem kan du også dele dine historier, få lidt peptalk af pepmafiaen og en masse andet!

 

Spørgsmål og svar

 
 • Anonym bruger
    Vis Uploadet 13 sep, 2018, 14:29
  Anonym bruger Hej Anna, jeg skal til at lære at bruge tampon, jeg har haft min mens i snart 1 år (d. 4 december) Men mig og min mor ved ik hvilken slaks, størrelse og mærke (hvis det fintes) jeg skal bruge, hvis du bruger tampon må du vide lidt om det størrelses noget. jeg Onaner også lidt, er det forkert når jeg kun er 13? Hilsen mig:()
 • Anna Bjerre
  ANNA BJERRE
  Hejsa og tak for din mail
  Der er lidt forskellige slags tamponer, men de mest kendte og letteste at få fat på er Tampax og OB. Der findes forskellige størrelse af tamponer - og alt efter, hvor meget man bløder, og hvor stram ens skede er, kan man vælge den, der passer. Jeg foreslår, at du vælger en af de mindste først - det kan godt være, at du skal skifte tamponen oftere, men samtidig bliver du mere vant til og sikker på, hvordan det fungerer. Tampax bliver lavet med en applikator, hvor OB laves uden (man kan godt få applikator med), så det er igen en præferancesag - prøv at gå ind på deres hjemmesider - der kan du også få tilsendt gratis prøvepakker, så du kan se, hvad der passer dig bedst
  Håber det var svar på dine spørgsmål - ellers må du gerne skrive til mig igen
  Kærlig hilsen Anna
 •  
 • Anonym bruger
    Vis Uploadet 13 sep, 2018, 14:15
  Anonym bruger Hej Anna! Kan man godt have så lidt minutration af gangen, at man ikke behøver beskyttelse overhoved? kh den undrene pige <3
 • Anna Bjerre
  ANNA BJERRE
  Hejsa og tak for din mail
  Menstruation findes næsten i lige så mange variationer som der findes piger. Hvis man lige er begyndt at få sin menstruation, er det ikke unormalt, at man ikke bløder særlig meget, men de fleste begynder at bløde lidt mere efter et stykke tid.
  Du skriver ikke, hvor lang tid du har haft din menstruation, så ved heller ikke om det evt kunne være en smule pletblødning.
  Men generelt bløder de fleste så meget, at de skal bruge lidt beskyttelse - for nogen kun én dag og andre over en uge.
  Håber det var svar på dit spørgsmål - ellers må du gerne skrive herinde igen
  Kærlig hilsen Anna
 •  
 • Anonym bruger
    Vis Uploadet 13 sep, 2018, 14:10
  Anonym bruger Hej jeg er en pige på 12 snart 13 år som har haft dagligt udflåd i et år nu og jeg ville bare spørge om det er et tegn på sin første mens? Kh den forvirrede
 • Anna Bjerre
  ANNA BJERRE
  Hejsa og tak for din mail
  Man kan godt have udflåd i et par år, før man får sin menstruation. Udflåd er en af de ting, der hører til, når ens krop går i pubertet, så på den måde er det et tegn på den første mens, men der kan stadig godt gå lang tid før, at din menstruation kommer
  Håber det var svar på dit spørgsmål - ellers må du meget gerne skrive herinde igen
  Kærlig hilsen Anna
 •  
 • Anonym bruger
    Vis Uploadet 13 sep, 2018, 14:07
  Anonym bruger Hej Anna jeg vil gerne gå med bikini men jeg følger ik der er nogen der sidder så godt. Jeg har lidt bryster, ca. 7 cm ud af. Og jeg vil gerne have en trekant bikini med en lille skål i Nogle gode ideer?
 • Anna Bjerre
  ANNA BJERRE
  Hejsa og tak for din mail.
  Hvis du gerne vil have en bh, der passer og sidder ordentlig, er det bedste, du kan gøre at gå til en lingerie butik og blive målt, så du får den rette størrelse.
  Bh'er i sådanne butikker koster nemt mellem 250-450kr, men så sidder bh'en også som den skal. Hvis du ikke lige kender butikker, er der fx Triumph, Hunkemöller eller Change
  Håber du fik svar på spørgsmålet - ellers må du gerne skrive herinde igen
  Kærlig hilsen
  Anna
 •  
 • Anonym bruger
    Vis Uploadet 13 sep, 2018, 14:02
  Anonym bruger hej i går sagde min bedste ven at en af vores rigtig gode venner hvad skåret i sig selv med en kniv sammen med en anden og nu ved vi ikke hvad vi skal gøre inden de tager deres liv kan du hjælpe os hilsen de to bedste venner som ikke vil miste deres bedste venner
 • Anna Bjerre
  ANNA BJERRE
  Hejsa og tak for din mail.
  Det er super godt I rækker ud og prøver at finde en måde at hjælpe på.
  Jeg vil opfordre jer til, at gå ind på vores hjemmeside girltalk.dk, og tale med nogle af vores rådgivere, der er live på chatten hver dag. De kan hjælpe jer med forskellige situationer og scenarier.
  Kærlig hilsen Anna
 •  
 • Anonym bruger
    Vis Uploadet 23 aug, 2018, 12:03
  Anonym bruger Mit udflåd har omkring de sidste 14 dage været vandet, set ud som æggehvide og været strække ligt. Har ikke fået min første mens og nu er mit udflåd begyndt og ændre sig til og blive mere fast og hvidt? Har også haft meget ømme bryster igår og idag. Hvad betyder det, og hvorfor?
 • Anna Bjerre
  ANNA BJERRE
  Hejsa og tak for din mail.
  Alt det, du beskriver, er en naturlig del af din cyklus.
  Din udflåd ændrer konsistens alt efter, hvor du er i din cyklus. Den kan være helt vandet, slimet eller ligne æggehvide. Nogle kvinder bruger deres udflåd til at finde ud af, hvornår de  har størst chance for at blive gravide.
  Dine bryster kan være ømme af forskellige årsager, men ofte op til en menstruation begynder de at blive ømme og hæve lidt. 
  Selvom der kan gå et godt stykke tid endnu før, du får din menstruation, kan din krop godt begynde at have de forskellige facer, den går igennem i din cyklus, og på et eller andet tidspunkt kommer din menstruation oveni.
  Håber det var svar på dine spørgsmål - ellers må du meget gerne skrive igen
  Kærlig hilsen Anna
 •  
 
 
 
 
 
Loading
Har du glemt din adgangskode?!
Tag det roligt! Bare send os dit brugernavn eller din e-mail-adresse, så sender vi dig dine oplysninger.
Glem ikke at indtaste din e-mail-adresse (eller dit brugernavn).
E-mail-adressen (eller brugernavnet), du har angivet, er ugyldig
Der er afsendt en e-mail med instruktioner til din e-mail-adresse.
Der opstod en serverfejl, mens du forsøgte at sende en e-mail. Kontakt din administrator.
E-mail eller brugernavn
 
 
 
 
 
 
 
Hej! Din browser er ret gammel :-(

Opdater til en af følgende for at få en bedre oplevelse på Girls1st:

1.5
6.0
2.0
2.0
 
 
 
Søg
 • Søger... Loading

 
 
 

Afmeld

Ditt Girls1st.se konto är borttaget.